Τηλεφωνήστε μας: 2310 753384

Ασφάλεια

Παρά τον ελάχιστον κίνδυνο εγκαύματος που ενέχουν τα θερμαντικά πάνελ, θα πρέπει να προσέχουμε να μην αφήνουμε μικρά παιδιά κοντά στα πάνελ. Μπορεί στην όψη να μοιάζουν ακόμη και με πίνακες ζωγραφικής, ωστόσο τα συγκεκριμένα συστήματα είναι ηλεκτρικές συσκευές υψηλής τάσης και σε κάθε περίπτωση αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά που ακόμη δεν έχουν γνώση των συνεπειών ενός ηλεκτρικού ατυχήματος.

Σίγουρα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, το πρώτο στοιχείο για το οποίο ζητούν ενημέρωση οι καταναλωτές που βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης εναλλακτικών μορφών θέρμανσης είναι το κόστος και η εξοικονόμηση χρημάτων που θα τους εξασφαλίσει η όποια επιλογή.

Σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου, η επιλογή των θερμαντικών πάνελ για τη θέρμανση κατοικιών ή και άλλων χώρων, εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη για την τσέπη των καταναλωτών καθώς προσφέρουν μέγιστη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας η οποία μπορεί να φτάσει έως και 50% συγκριτικά με καύσιμα όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ενώ σε σχέση με συστήματα όπως τα κλιματιστικά και τα συμβατικά ηλεκτρικά θερμαντικά, η εξοικονόμηση μπορεί να αγγίξει και το 80%.

Η παραπάνω εξοικονόμηση είναι αποτέλεσμα αφενός του ότι τα πάνελ έχουν λογικό κόστος απόκτησης και αφετέρου του ότι έχουν πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος συγκριτικά με άλλα συστήματα αλλά και μηδενικά έξοδα συντήρησης.

Εκτός όμως από το οικονομικό όφελος που σχετίζεται με την κατανάλωση, τα θερμαντικά πάνελ προσφέρουν μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα τα οποία εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Για παράδειγμα, ελαχιστοποιούνται τα βαψίματα και οι συντηρήσεις λόγω εξάλειψης της υγρασίας, εξοικονομείται ο χώρος ο οποίος σε άλλη περίπτωση θα χρησιμοποιείτο για το λεβητοστάσιο, δεν υπάρχουν έξοδα για καπνοδόχους, καπνοκαθαρισμούς κ.λπ.

Άλλα πλεονεκτήματα:

- Τελείως καθαρή – άοσμη και αθόρυβη λειτουργία
- Απλούστατη τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων
- Δυνατότητα αυτονόμησης του κάθε δωματίου με μηδαμινό έξοδο ενός θερμοστάτη
- Απλή και φιλική προς τον χρήστη ρύθμιση
- Ακριβής μέτρηση κατανάλωσης
- Όμορφο design καθώς υπάρχει η δυνατότητα να απεικονίζουν μοτίβα της αρεσκείας μας
- Εξοικονόμηση χώρου
- Δεν υπάρχουν τα γνωστά ανθυγιεινά ρεύματα αέρος της συμβατικής θέρμανσης
- Ο αέρας δεν υγροποιείται στους τοίχους και αποφεύγεται η δημιουργία μούχλας
- Ελαχίστη διαβάθμιση θερμοκρασίας
- Ευεργετικά αποτελέσματα , σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού

Αρκετοί καταναλωτές, στο άκουσμα των λέξεων «υπέρυθρη θέρμανση», ενδεχομένως να σκεφτούν και τη λέξη «ακτινοβολία», συσχετίζοντάς την με αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Ωστόσο, η ακτινοβολία έχει πολλές μορφές, κάποιες εκ των οποίων, όπως η υπεριώδης, είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό ενώ άλλες όχι μόνο δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο αλλά αντιθέτως λειτουργούν ευεργετικά.

Μία τέτοια μορφή ακτινοβολίας είναι η υπέρυθρη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται σε πληθώρα ευεργετικών για τον άνθρωπο ιατρικών εφαρμογών και κατά συνέπεια, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του χώρου, δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση για την ανθρώπινη υγεία από την εγκατάσταση πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης στα σπίτια.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία αποτελεί το κύριο μέρος της ηλιακής, την οποία και δεχόμαστε όλοι καθημερινά ενώ αντίθετα, το υπεριώδες μέρος της ακτινοβολίας του ήλιου είναι επιβλαβές και πρέπει να αποφεύγεται η μακρά έκθεση σε αυτό. Σημειώνεται ότι από το σύνολο του 1kW ενέργειας περίπου που δεχόμαστε από τον ήλιο στο ζενίθ του, τα 527W είναι υπέρυθρη ακτινοβολία, τα 445W ορατό φως και τα 32W είναι η υπεριώδης ακτινοβολία. Συνεπώς, η Υπέρυθρη Θέρμανση δεν διαφέρει σε τίποτε από την οικεία, ευεργετική θερμότητα που δεχόμαστε από τον ήλιο στην καθημερινότητά μας και φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Ουσιαστικά, τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι οι μόνες συσκευές οι οποίες ζεσταίνουν με τον τρόπο που η ίδια η φύση έχει επιλέξει να ζεσταίνει το ανθρώπινο σώμα, ο οποίος δεν είναι τα ρεύματα θερμού αέρα, στα οποία στηρίζεται η λειτουργία άλλων συμβατικών μεθόδων θέρμανσης και η οποία εν τέλει αντιτίθεται άμεσα στο φυσικό τρόπο διάδοσης τα θερμότητας, αλλά η έκθεση στην υπέρυθρη θερμότητα του ήλιου.

Φθηνή Θέρμανση

Τα υπέρυθρα πάνελ είναι μια εύκολη λύση εναλλακτικής θέρμανσης που σας επιτρέπουν να ζεστάνετε το χώρο σας υγιεινά και οικονομικά.
Ζεστό σπίτι ή γραφείο με ελάχιστο κόστος.

Πως θα μας βρειτε

Επικοινωνία

E: sales@inoxmare.gr
TEL: +30 2310 426321
FAX: +30 2310 426331
Inox Mare Hellas AEE
Σταδίου 4
57009 Καλοχώρι - Θεσσαλονίκη