Τηλεφωνήστε μας: 2310 753384

Εξοικονόμηση ενέργειας

 

Τα υπέρυθρα πάνελ θέρμανσης εξασφαλίζουν παράλληλα εξοικονόμηση ενέργειας καθώς έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν θερμότητα ακόμη και όταν είναι σβηστά.

Συγκεκριμένα, στο θερμαντικό σώμα υπάρχει ένας θερμοσυσσωρευτής, ο οποίος είναι σε θέση να συσσωρεύει ενέργεια και να την αποθηκεύει για πολύ χρόνο, έτσι υπάρχει η δυνατότητα μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας. Όταν φτάσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία, το θερμαντικό σώμα σβήνει μέχρι να χρειαστεί να ξαναγεμίσει τον συσσωρευτή Υπέρυθρης θέρμανσης πάνελ μπορούν να εγκατασταθούν σχεδόν παντού: στα σπίτια, διαμερίσματα, κατοικίες, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία, βιομηχανικά και κτίρια γραφείων, θερμοκήπια και αίθρια.

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης πρακτικά μπορούν να εγκατασταθούν παντού ενώ αποδίδουν ιδανικά σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, μπορούν να λειτουργήσουν και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς, ανεξάρτητα από τον ενδιάμεσο αέρα, βάσει της λειτουργίας τους, μεταδίδουν άμεσα θερμότητα στο ανθρώπινο σώμα.

Σε περίπτωση κατοικιών, τα πάνελ τοποθετούνται ιδανικά στους λεγόμενους «χώρους συχνής διαβίωσης» όπως είναι το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα. Εκτός από τις κύριες κατοικίες, θερμαντικά πάνελ μπορούμε να τοποθετήσουμε και σε εξοχικές κατοικίες. Ειδικά στην περίπτωση που κάποιο εξοχικό βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο θετικά καθώς τα πάνελ έχουν τη δυνατότητα να αποβάλουν την υγρασία, εξασφαλίζοντας έτσι, παράλληλα με τη θέρμανση, και ιδανικές συνθήκες στην ατμόσφαιρα.

Και στους μεγάλους ενιαίους χώρους πάντως τα πάνελ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σωστή επιλογή, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οποιοδήποτε συμβατικό μέσο που βασίζεται στην ανακύκλωση θερµών αέριων µαζών θα ήταν αδύνατο να θερμάνει ολόκληρο το χώρο. Σε αυτή την περίπτωση τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία, τόσο στην οροφή όσο και στους τοίχους, έτσι ώστε να θερμαίνονται μόνο οι χώροι στους οποίους βρίσκονται οι άνθρωποι τις περισσότερες ώρες. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται παράλληλα και η θέρμανση του χώρου και εξοικονόμηση ενέργειας αφού δεν απαιτείται πλέον η συνεχής λειτουργία μεγάλων και ενεργοβόρων συστημάτων θέρμανσης.

Τέλος, η υπέρυθρη θέρμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους εστίασης, αποθήκες, βιοτεχνίες κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται τα πάνελ να «κοιτάζουν» προς τους εσωτερικούς τοίχους του χώρου και όχι πχ προς τα παράθυρα, έτσι ώστε να υπάρχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα θέρμανσης.

Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες μεθόδους θέρμανσης, έτσι και στην περίπτωση των πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης υπάρχουν κάποιοι βασικοί «κανόνες» οι οποίοι μας επιτρέπουν να απολαύσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα οφέλη που προσφέρουν τα συγκεκριμένα συστήματα, χωρίς προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουμε αφενός στο που θα εγκαταστήσουμε τα πάνελ μας ανάλογα με τις ανάγκες μας αλλά και στον τρόπο με τον οποίο τα χειριζόμαστε μετά την εγκατάσταση.

Φθηνή Θέρμανση

Τα υπέρυθρα πάνελ είναι μια εύκολη λύση εναλλακτικής θέρμανσης που σας επιτρέπουν να ζεστάνετε το χώρο σας υγιεινά και οικονομικά.
Ζεστό σπίτι ή γραφείο με ελάχιστο κόστος.

Πως θα μας βρειτε

Επικοινωνία

E: sales@inoxmare.gr
TEL: +30 2310 426321
FAX: +30 2310 426331
Inox Mare Hellas AEE
Σταδίου 4
57009 Καλοχώρι - Θεσσαλονίκη