Τηλεφωνήστε μας: 2310 753384

Η αρχή λειτουργίας

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι κατασκευασμένα εξωτερικά είτε από γυαλί είτε από μεταλλική πρόσοψη και εσωτερικά αποτελούνται από ένα τυπωμένο φιλμ με μόνωση και πλαίσιο αλουμινίου. Η ηλεκτρική ενέργεια στέλνεται αρχικά στο τυπωμένο φιλμ, κατόπιν μετατρέπεται σε θερμότητα και εκπέμπονται υπέρυθρα κύματα.

Το συγκεκριμένο φιλμ είναι βελτιστοποιημένο για μέγιστη θερμική εκπομπή, ανώτερη από τα συμβατικά θερμαντικά υλικά. Έτσι, αναπτύσσει πολύ υψηλή θερμοκρασία, με λίγα Watt. Επιτυγχάνει έτσι την εκπομπή θερμικής ενέργειας με μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας σε ποσοστό 90%. Αντίθετα, οι κοινοί θερμοσυσσωρευτές -, υπό συγκρίσιμες συνθήκες λειτουργίας – αποδίδουν υπέρυθρη ακτινοβολία σε ποσοστό 10-25%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα θερμαινόμενα πλαστικά film είναι ανθεκτικά στον χρόνο και δεν υπόκεινται σε φθορά, καθώς δεν περιέχουν μηχανικές αντιστάσεις ή κινούμενα μέρη.
Σημειώνεται επίσης ότι σε περίπτωση υπερθέρμανσης του film πάνω από τους 110º, ο μηχανισμός διακοπής ρεύματος εγγυάται την διακοπή λειτουργίας του σώματος Η γυάλινη επιφάνεια μπορεί να θερμάνει μέχρι 110 ° C. Το πλαίσιο δεν είναι θερμότερο από 25 ° C.

Με αντίστοιχο τρόπο, εκπέμποντας δηλαδή υπέρυθρη ακτινοβολία και θερμαίνοντας τα αντικείμενα και τα ανθρώπινα σώματα, λειτουργούν και τα λεγόμενα θερμαντικά σώματα μαρμάρου. Τα συγκεκριμένα σώματα βασίζονται σε επιφάνεια μαρμάρου ή γρανίτη που με την κρυσταλλική τους δομή αντανακλούν μέσω θερμικών ακτινών τη ζέστη ομοιόμορφα στο χώρο

Φθηνή Θέρμανση

Τα υπέρυθρα πάνελ είναι μια εύκολη λύση εναλλακτικής θέρμανσης που σας επιτρέπουν να ζεστάνετε το χώρο σας υγιεινά και οικονομικά.
Ζεστό σπίτι ή γραφείο με ελάχιστο κόστος.

Πως θα μας βρειτε

Επικοινωνία

E: sales@inoxmare.gr
TEL: +30 2310 426321
FAX: +30 2310 426331
Inox Mare Hellas AEE
Σταδίου 4
57009 Καλοχώρι - Θεσσαλονίκη