Τηλεφωνήστε μας: 2310 753384

Ευεργετική για την υγεία η υπέρυθρη θέρμανση

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί, και το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό λόγω του ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης όχι μόνο δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά αντιθέτως προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας τα οποία μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά παράλληλα με τη θέρμανσή μας.

Πρόκειται για οφέλη που προέρχονται τόσο από τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα των πάνελ όσο και από τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας της, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι τα εξής:

- Δροσερός και καθαρός αέρας στο χώρο μας καθώς τα πάνελ δεν προκαλούν στροβιλισμό του αέρα μέσω «βίαιων» θερμών ρευμάτων με αποτέλεσμα να μην ευνοείται να ανάδευση σκόνης και μικροοργανισμών.

- Απουσία υγρασίας από τους τοίχους καθώς λόγω του ότι τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου, οι τοίχοι είναι πάντοτε πιο θερμοί από τον αέρα, ο οποίος αντίστοιχα, δεν υγροποιείται όταν έρχεται σε επαφή μαζί τους.

- Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Υπέρυθρη Θέρμανση, εξασφαλίζει ένα άνετο κλίμα στο χώρο με υγιεινή ποσότητα υγρασίας στο αέρα (ο αέρας δεν ξεραίνεται). Έτσι, αποφεύγονται ενοχλήσεις στο νευρικό σύστημα και στην πίεση, οι οποίες προκαλούνται υπό συνθήκες «κακής θέρμανσης»

- Θετική επίδραση σε κρυολογήματα και ρευματισμούς καθώς μέσω της υπέρυθρης θέρμανσης, ζεσταίνονται σε βάθος οι ιστοί του ανθρώπινου σώματος και διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος.

Πέραν αυτών, η ιδιότητα της υπέρυθρης θερμότητας να εισχωρεί σε βάθος, συμβάλει στην ανακούφιση μιας σειράς μυικών πόνων και διαταρχών όπως: πόνοι στη μέση, ρευματισμοί, βρογχίτιδα, αρθρίτιδα, στρες, δερματοπάθεις και άλλα.

θα ήταν σκόπιμο, αφού προσδιορίσετε, ανάλογα με το χώρο που θέλετε να θερμάνετε, το άθροισμα της κατανάλωσης των πάνελ που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε, να συμβουλευτείτε κάποιον ηλεκτρολόγο. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η κατανάλωση ενός πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης μπορεί να ανέλθει έως και τα 900W, ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθός του. Αρκεί ακόμη και μια μονοφασική παροχή ρεύματος για κάθε πάνελ, αλλά στην περίπτωση που πρόκειται να εγκαταστήσετε μεγάλο αριθμό θερμαντικών στο χώρο σας, καλό είναι η ηλεκτρική εγκατάστασή σας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ίσως χρειαστεί να περάσετε επιπλέον παροχές, κάτι για το οποίο η χρήση των πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι εξαιρετικά απλή και η μόνη διαδικασία που απαιτούν από την πλευρά του χρήστη αφότου εγκατασταθούν είναι η σύνδεση με την παροχή ρεύματος. Τα πάνελ ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται απλά με τη σύνδεση και την αποσύνδεση από το ρεύμα. Για χρήστες οι οποίοι ενδιαφέρονται για πιο αυτοματοποιημένη χρήση των πάνελ, προτείνεται και η αγορά ενός χρονοδιακόπτη ή ενός συστήματος χρονοδιακόπτη με θερμοστάτη ή ενός συνολικού συστήματος  ελέγχου πολλαπλών χώρων/πάνελ με τη χρήση κεντρικού ελεγκτή ή ακόμη και δέκτη GSM για έλεγχο μέσο κινητού τηλεφώνου. Και σε αυτή την περίπτωση η χρήση είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες. θα σας ενημερώσει ο ηλεκτρολόγος ο οποίος θα συμβουλευτείτε.

Οι καταναλωτές που προσανατολίζονται στη λύση των υπέρυθρων πάνελ για τη θέρμανσή τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά την αγορά των πάνελ και κατά την πρώτη τους εγκατάσταση, ανάλογα με τις παρούσες κλιματικές συνθήκες, την ποσότητα υγρασίας, τα τετραγωνικά του χώρου και τα δομικά του υλικά, θα χρειαστεί ένας ορισμένος χρόνος για να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση του κάθε πάνελ. Επομένως, η αποτελεσματικότητα της υπέρυθρης θέρμανσης δεν θα πρέπει να κριθεί αμέσως μετά την εγκατάσταση καθώς ανάλογα με τις παραπάνω μεταβλητές, ενδέχεται να χρειαστούν κάποιες μέρες συνεχούς λειτουργίας των πάνελ μέχρι το κλίμα του χώρου όπου θα εγκατασταθούν να βελτιστοποιηθεί και οι απαιτήσεις ωρών λειτουργίας των πάνελ να είναι ελάχιστες προκειμένου να κρατηθεί σταθερή η θερμοκρασία του χώρου.

Φθηνή Θέρμανση

Τα υπέρυθρα πάνελ είναι μια εύκολη λύση εναλλακτικής θέρμανσης που σας επιτρέπουν να ζεστάνετε το χώρο σας υγιεινά και οικονομικά.
Ζεστό σπίτι ή γραφείο με ελάχιστο κόστος.

Πως θα μας βρειτε

Επικοινωνία

E: sales@inoxmare.gr
TEL: +30 2310 426321
FAX: +30 2310 426331
Inox Mare Hellas AEE
Σταδίου 4
57009 Καλοχώρι - Θεσσαλονίκη